2 Şubat 2011 Çarşamba

The Diving Bell And The Butterfly


Kelebek Ve Dalgıç olarak Türkçe'ye çevrilen film, Elle dergisinin editörü Jean Dominique Bauby'nin gerçek yaşam hikayesini, yine kendisinn yazmış olduğu aynı adlı kitabından uyarlanan, gerçek hayat hikayesidir. Jean Dominique,ansızın rahatsızlanır ve tüm kas sistemi iflas eder, kontrol edebildiği tek yer sol göz kapağıdır ve hayatının geri kalanında iletişimini onunla kuracaktır.

Her şeyi olan bir adam, bir anda her şeyini kaybediyor, tek göz kapağı ile hayata tutunuyor ve üstelik kitap yazıyor İnanılmaz bir dram ve inanılmaz bir başarı.Dünyanın varoluşundan bugüne, bu tarzda başarı gösterebilen sayılı insan olduğunu iddia etmekten çekinmiyorum.


Film, Jean Dominique'nin kitabı yazma kısmına daha çok odaklanmış , filmi izleyenlerin kitabı da okumak isteyeceklerine eminim, okumalıyız da. Belki kendimizden biraz utanırız. Şükretmeyi bilmek lazım, ama laf olsn diye değil, gerçekten şükretmeyi. Yapabileceklerimizin bir sınırı olmadığını, istediğimiz her şeyi ister ve çalışırsak mutlaka başarabileceğimizi...Filmi yazarken bile izlerken olduğu gibi kalakalıyorum. gerçek bir drami gerçek bir başarı. Hem film hem Jean Dominique..

Jean Dominique, kitabı yayınlandıkta 2 gün sonra hayata veda ediyor. Kitabının best-seller olduğunu ve filme uyarlandığını, hikayesine dünyanın her yerinden tanımadığı insanların gözyaşı akıttığını göremeden..


1 yorum:

  1. izlemiştim bu filmi.. çok garip aa o kadar da ilgi çekiciydi.. hatta House dizisinde aynı konu nerdeyse aynı şekilde hasta gözünden işlenmişti bir bölümde..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails