25 Şubat 2011 Cuma

The King's Speech


Kralın varislerinden biri olan Albert Frederick Arthur George, aile içindeki adıyla Bertie, küçüklüğünden beri kekemedir. Özellikle konuşma yapması gereken durumlarda, dili kendisini oldukça zorlamakta ancak gittiği doktorlardan bir çare bulamamaktadır. Sevgili eşi Queen Elizaneth, kendisine son olarak çok tavsiye edilen bir konuşma uzmanı bulur ve Lionel Logue adındaki bu adamın kendisine has bir tarzı ve tedavi için gerekli gördüğü kuralları vardır. Tedavisi devam ederken karalın ölümüyle tahta geçen abisinin, skandal ilişkisi yüzünden koltuğunu kardeşi Bertie'ye bırakması ile kendisini daha zorlu günler beklemektedir, üstelik ülke savaşa girecektir.



Kral 6.George'nin gerçek hikayesine dayanan film, kekeme bir kralın tahta çıkışını değil, kraliyet ailesinin içindeki yalnız bir adamın, terepisti ile kurduğu arkadaşlığı ve sayesinde kendisini keşfetmesini anlatıyor.

12 dalda Oscar adaylığı bulunan film, 2010 Uluslararası Toronto Film Festivali'nde Halkın Seçimi  ödülünü, Bristish Independet Film Awards'ta en iyi film,en iyi kadın, en iyi erkek, en iyi yardımcı erkek, en iyi senaryo ödülünü, yine Bafta Ödüllerinde en iyi film ve ei iyi erkek dahil olmak üzere 7 dalda ödül aldı. Filmin aldığı ödüller oranın bir zevk verdiğine katılmamakla beraber, görüntü,dekor ve kostümler çok başarılı, oyunculuklar ödüle layık. Colin Firth, en iyi erkek ve Geoffrey Rush en iyi yardımcı erkeği hakediyor bence.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails