2 Şubat 2011 Çarşamba

Eat Pray Love



Kendini bulma ümidiyle İtalya , Hindistan ve Bali'den oluşan uzun bir seyahate çıkan Liz, sonunda aradığını bulur mu, aradığımız nedir aslında, aramakla bulunur mu yada bulduğumuz yeniden kaçacağımız şeye mi dönüşektir?
Herkesin birbirine benzeyen dertleri var, hiçbiri birbirine benzemez.Herkes çaresini başka yerde arar. Bir gün herkes bu derde düşer. Kimi kaçar gider, kimi kalır savaşır, kimi razı olur kaderine, kimi kaderini deler geçer.
Eat Pray Love, bir kendini keşfetme yolculuğudur. Bazı filmlerin, bazı yaş aralıklarına daha çok hitap ettiğini düşünüyorum. Bu da öyle bir film bence. Tıpkı Shall We Dance/Aşka Davet gibi. 30'lu yaşlara gelmiş veya geçmiş insanların arayışları, içinde kayboldukları hayatları veyahut hissettikleir eksiklik, gençlik yıllarımızdaki ile benzeşmiyor bence. O çok başka, sıkıntısı başka, amacı başka, tadı başka, derinliği başka.. Ama artık hayatımızı kurmuşken, hem hayatımız hem kişiğimiz yerli yerindeyken hissedilen bu eksiklik duygusu..Sonrasında içine düşülen bunalım, kaybolmuşluk, yapabileceklerimiz, korkularımız..Hepsi başka.Eat Pray Love, işte ergin ve olgun insanın keşif yolculuğu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails