12 Şubat 2011 Cumartesi

The Kids Are All Right



Lezbiyen bir çift olan Nic ve Jules, yapay döllenme yolu ile aynı donerden iki çocuk sahibi olmuşlardır. Çocuklardan Joni, 18 yaşına girdiğinde , kardeşi Laser'in isteği ile babalarına  ulaşır ve onunla tanışarak severler. Babalarını anneleri ile tanıştırarak hayatlarına alan çocukların garip aile ortamları bundan böyle daha da garipleşecektir.

Farklı yaşam tarzını ele alan film, merak uyandırıcı ve hızlı ilerliyor. Ailenin hangi model olursa olsun aile olduğunu, alışık olmadığımız ilişki modellerinin sorunlarının da, mutluluklarının da aynı olduğunu anlatıyor. 20 yıldır birlikte olan çiftin, monotonlaşan ilişkileri ve ergenlik döneminde 2 genç.



Oyunculuklar çok başarılı. Annette Bening Oscar'a "En iyi kadın" ile aday oldu ama bence onun yerine "yardımcı kadın" daha mantıklı olurdu. Filmin başrolünde ondan çok Julianne Moore var. Her ikisi de sizi eşçinsel olduklarına inandırıyorlar ve hiçbir yerinde sırıtmıyor. Sadece sevişme sahnesini çok başarısız buldum.  Cesaret edilememiş ve yorgan altlarına sokulmuş bir hali vardı. Bu haliyle de gereksiz bir sahne olmuş. Ya hiç eklemeselerdi yada daha gerçekçi bir sevişme sahnesi ekleselerdi.

Oscar'ı hakettiğini düşünmüyorum, inişleri çıkışları izleyiciyi  o kadar heyecanlandırmıyor. Tekrar tekrar izlenecek bir film değil. Ama Akademi için oldukça sempatik bir aday. Bakalım..

Filmden ipicuları vermek istemiyorum. Beğeni ve eleşitirlerim süprizleri açığa çıkaracak cinsten olduğu için bir türlü yazamadım. Mutlaka izleyin ama. Filmden bir müzik ile yazımı sonlandırayım.

                                                                   Joni Mitchell "blue"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails