1 Şubat 2011 Salı

Black Swan


Requiem For A Dream'dan unutamadığımız yönetmen Darren Aronofsky ve aşık olduğum kadın Natalie Portman! Nina, yalnız ve içine kapanıktır ve hayatındaki tek tutkusu baledir. Hocası Kuğu Kraliçe oyununda başrol olarak onu seçer ama Nina, öyle durgun, öyle ruhsuzdur ki, siyah kuğuyu canlandırabileceği konusunda tereddütleri vardır ve bu tereddütlerini Nina'ya da söyler. Başarılı olmak konusunda son derece hırslı olan Nina, korkuları, rüyaları, hırsı ve yetenekleri içinde bocalamaya başlayacaktır.Her ne kadar yaşadığı bu stres Nina'nın, etrafındaki herkese düşmanca bakmasına neden olsa da, aslında en büyük engeli kendisidir. Kusursuzluğun hayalini kuran Nina, psikolojik kusurlarına rağmen, kusursuzluğu yakalamayı başarabilecek midir?

Bir balerinin bir oyundaki rolü canlandırma korku ve gayretini anlatan, bunu anlatırken sadece balerini odaylayan,  onu çok fazla dillendirmeyen, daha çok gösteren hikaye, sadeliğine ve yalnızlığına rağmen, anlatmak istediğini kesintisiz ve arızasız anlatmış, çokta başarılı anlatmış. Nina dans ediyor, ben dans ediyorum, Nina korkuyor, ben titriyorum, Nina kavga ediyor, ben bağırıyorum.

Natalie Portman, diğer adayların hepsini görmemiş olsamda, Oscar'ı hakediyor. Ben ona Oscar'ı daha Closer'da vermiştim zaten. Natalie Natalie Natalie! Başkası oynasaydı bu film başka bir film olurdu.

2 yorum:

  1. çok merak ediyorum bu filmi.. hem bale, hem kuğu, hem aranofksy.. Portman'ın oyunculuğunu da beğenirim hem..

    YanıtlaSil
  2. Beğeneceğinize eminim. Portman çok başarılı. Film müzikleri de mis..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails